TopFoci.hu hatharom.huHírlista

Hírkereső.hu

Lapszemle.hu

Friss hírek

 

NBI

Csank: Egy edzĂľ sohasem adhatja fel
2006-12-25 14:04:41

Csank JĂĄnos Ăśt veresĂŠg utĂĄn sem adta fel, s a hatodik helyre kormĂĄnyozta a DiĂłsgyĂľrt.
Az egykoron Békéscsabából kupagyĂľztest, a Vácból és Ferencvárosból bajnokcsapatot faragó ózdi mester, Csak János (fotó) a nyáron, alig néhány nappal a bajnoki rajt elĂľtt vette át a DVTK együttesét.

- Úgy tĂťnt, hogy szakmai szempontból nem lesz probléma, - mondta Csank János - bár a keret, amit elĂľzetesen ismertem, nem volt túl "rózsás." Anno úgy tájékoztattak, hogy még három afrikai fiú érkezik majd hozzánk, amibĂľl a végén kettĂľ lett. Úgy volt, hogy az elsĂľ hosszabb bajnoki szünet idején már befutnak, aztán meg úgy, hogy a másodikra. Tehát picit késĂľn csatlakoztak hozzánk, de jó labdarúgók révén elég sokat tudtak "lökni" csapaton, gólokat, gólpasszokat jegyeztek, s ezzel a kispad is erĂľsödött. A szerzĂľdésemben célként az 1-8-ba jutást vállaltam, onnantól vagyok premizálva... Magyarországon a futball "másik része" elég rizikós, ez akkor, a nyáron relatíve biztosnak tĂťnt, de idĂľközben voltak jelek, mint például az egyik tulajdonos kiválása.

- Alighogy véget ért a szezon, máris többen távoztak a DVTK-tól: Szögedi, Sztanics, Mogyorósi, és Douva, valamint Buz visszatérésére sem kínálkozik sok esély.

- Egyfajta átrendezĂľdés zajlik, ami nem biztos, hogy jót tesz a csapatnak, és nekem; s ha kiderül, hogy amit vállaltam, lehetetlen megcsinálni, vagy "húzós"...

- Mostani állás szerint húzós?

- Szögedi és Mogyorósi rendszeres játéklehetĂľséget kapott, majd kiderül, hogy mit tudunk tenni, a tervek szerint biztosan lesz olyan, aki jön. Pillanatnyilag egy itthoni futballistáról beszéltünk; túlzottan nem cifrázhatjuk a keretet, hiszen a végére elég sokan lettünk. Lesz olyan, aki felkerül a juniorcsapatból, és lehet, hogy olyan is, akit kölcsön adunk, bár errĂľl még nem volt szó. Douvával kapcsolatban én úgy tudom, hogy vissza szeretne jönni hozzánk, otthon megpróbál mindent bevetni, hogy ez sikerüljön.

- A REAC elleni mérkĂľzés után lehetett olyan hangokat hallani, miszerint ön ismét egy - bocsánat és elnézést a játékosoktól - "nevesincs" gárdából faragott jó csapatot, mint Békéscsabán, Vácott...

- Erre csupán azt tudom mondani, hogy ez a dolgom. Csak azért az ötmeccses nyeretlenségi szériáért kár, mert játékban abszulot partnerei voltunk az ellenfeleknek. Ezen tény alapján bíztunk benne, hogy egyszer megfordul a kocka, hogy egyenesbe jövünk, amihez hozzájárultak az afrikai légiósok is. Hiszem, hogy nélkülük is javultak volna az eredmények, ám így gyorsabb lett.

- Szóba hozta az öt fiaskót: a harmadik, a negyedik, vagy legfĂľképpen az ötödik után nem gondolt arra, hogy feladja?

- Egy edzĂľ sohasem adhatja fel, harcolnia kell; tudom elcsépelt, de arról a bizonyos hajóról csak utolsóként távozhat. Mondhatom magamról, hogy már megjártam a hadak útját, ezért aztán lehetett önbizalmam az ötödik vereség után is. Egy esetben gondolkodtam volna el mindezen, ha a csapattal lett volna komoly problémám, ám ilyen nem merült fel. Persze megint más a helyzet, ha elküldik a trénert, ha a vezetĂľség úgy ítéli meg, hogy váltani kell, s más többet tud tenni.
(boon.hu)


Ne ĂĄlmodozz hosszĂş futballkarrierről, ha az apĂĄd tĂśrzsfőnĂśk
MarchettiĂŠrt ajĂĄnlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbĂ­tott a Manchester Cityvel
Matrit kĂślcsĂśnadta a Milan GenoĂĄba
Huszti Szabolcs KĂ­nĂĄba szerződik
Allegri veszi ĂĄt a Juventust
Adil Rami a Milan jĂĄtĂŠkosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatĂĄsra
Vb-2014 - Schweinsteiger Ăşjabb trĂłfeĂĄkat akar
 
 ĂtigazolĂĄsok
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 EgyĂŠb sporthĂ­rek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop Š powered by arukereso.hu

Vennikéne műszaki webáruház