TopFoci.hu hatharom.huHírlista

Hírkereső.hu

Lapszemle.hu

Friss hírek

 

NBI

Csank: Egy edző sohasem adhatja fel
2006-12-25 14:04:41

Csank János öt vereség után sem adta fel, s a hatodik helyre kormányozta a Diósgyőrt.
Az egykoron Békéscsabából kupagyőztest, a Vácból és Ferencvárosból bajnokcsapatot faragó ózdi mester, Csak János (fotó) a nyáron, alig néhány nappal a bajnoki rajt előtt vette át a DVTK együttesét.

- Úgy tűnt, hogy szakmai szempontból nem lesz probléma, - mondta Csank János - bár a keret, amit előzetesen ismertem, nem volt túl "rózsás." Anno úgy tájékoztattak, hogy még három afrikai fiú érkezik majd hozzánk, amiből a végén kettő lett. Úgy volt, hogy az első hosszabb bajnoki szünet idején már befutnak, aztán meg úgy, hogy a másodikra. Tehát picit későn csatlakoztak hozzánk, de jó labdarúgók révén elég sokat tudtak "lökni" csapaton, gólokat, gólpasszokat jegyeztek, s ezzel a kispad is erősödött. A szerződésemben célként az 1-8-ba jutást vállaltam, onnantól vagyok premizálva... Magyarországon a futball "másik része" elég rizikós, ez akkor, a nyáron relatíve biztosnak tűnt, de időközben voltak jelek, mint például az egyik tulajdonos kiválása.

- Alighogy véget ért a szezon, máris többen távoztak a DVTK-tól: Szögedi, Sztanics, Mogyorósi, és Douva, valamint Buz visszatérésére sem kínálkozik sok esély.

- Egyfajta átrendeződés zajlik, ami nem biztos, hogy jót tesz a csapatnak, és nekem; s ha kiderül, hogy amit vállaltam, lehetetlen megcsinálni, vagy "húzós"...

- Mostani állás szerint húzós?

- Szögedi és Mogyorósi rendszeres játéklehetőséget kapott, majd kiderül, hogy mit tudunk tenni, a tervek szerint biztosan lesz olyan, aki jön. Pillanatnyilag egy itthoni futballistáról beszéltünk; túlzottan nem cifrázhatjuk a keretet, hiszen a végére elég sokan lettünk. Lesz olyan, aki felkerül a juniorcsapatból, és lehet, hogy olyan is, akit kölcsön adunk, bár erről még nem volt szó. Douvával kapcsolatban én úgy tudom, hogy vissza szeretne jönni hozzánk, otthon megpróbál mindent bevetni, hogy ez sikerüljön.

- A REAC elleni mérkőzés után lehetett olyan hangokat hallani, miszerint ön ismét egy - bocsánat és elnézést a játékosoktól - "nevesincs" gárdából faragott jó csapatot, mint Békéscsabán, Vácott...

- Erre csupán azt tudom mondani, hogy ez a dolgom. Csak azért az ötmeccses nyeretlenségi szériáért kár, mert játékban abszulot partnerei voltunk az ellenfeleknek. Ezen tény alapján bíztunk benne, hogy egyszer megfordul a kocka, hogy egyenesbe jövünk, amihez hozzájárultak az afrikai légiósok is. Hiszem, hogy nélkülük is javultak volna az eredmények, ám így gyorsabb lett.

- Szóba hozta az öt fiaskót: a harmadik, a negyedik, vagy legfőképpen az ötödik után nem gondolt arra, hogy feladja?

- Egy edző sohasem adhatja fel, harcolnia kell; tudom elcsépelt, de arról a bizonyos hajóról csak utolsóként távozhat. Mondhatom magamról, hogy már megjártam a hadak útját, ezért aztán lehetett önbizalmam az ötödik vereség után is. Egy esetben gondolkodtam volna el mindezen, ha a csapattal lett volna komoly problémám, ám ilyen nem merült fel. Persze megint más a helyzet, ha elküldik a trénert, ha a vezetőség úgy ítéli meg, hogy váltani kell, s más többet tud tenni.
(boon.hu)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop © powered by arukereso.hu

Vennikéne műszaki webáruház