TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

VB 2014

Vb-2014 - Százezrek ünnepelték Berlinben a világbajnok német csapatot
2014-07-16 10:02:30

Több százezren ünnepelték kedden Berlinben a brazíliai világbajnokságról hazatért német labdarúgó-válogatottat.

deutschland.jpg 

Az ország történetének negyedik világbajnoki címét megszerzõ csapatot már hajnalban ezrek várták a német fõváros történelmi központjában, a Brandenburgi kapu és a Gyõzelmi Oszlop között kialakított több mint 40 ezer négyzetméteres szurkolói zónában (Fanmeile).
Joachim Löw együttese több mint kétórás késéssel, délelõtt tíz óra után érkezett meg a Tegel nemzetközi repülõtérre, ahol a Lufthansa légitársaság "A gyõztesek repülõje" (Siegerflieger Fanhansa) nevû különjáratát gépfürdetéssel - vízsugaras köszöntéssel - fogadták a légikikötõ tûzoltói.

A világbajnokok busszal indultak a belvárosba, és a Fanmeile elõtt átszálltak egy nyitott kamionba, amely az utcákat ellepõ ünneplõ tömeg miatt csigalassúsággal tette meg a diadalmenet utolsó kilométereit.

A Brandenburgi kapunál Berlin kormányzó polgármestere, Klaus Wowereit fogadta a labdarúgókat a város aranykönyvével. A nemzeti csapat mezére a negyedik csillagot megszerzõ sportolók mind beírták a nevüket a német fõváros aranykönyvébe, majd a csaknem hatórás ünnepi program csúcspontjaként a szakvezetõkkel együtt felvonultak a Berlin jelképének számító városkapunál felállított színpadra.

Elsõként a szövetségi kapitányt, Joachim Löwöt és segítõit - Hansi Flick másodedzõt, Andreas Köpke kapusedzõt és Oliver Bierhoffot, a válogatott menedzserét - szólították a színpadra, utánuk pedig a játékosokat.

A csapat nem nyert volna a szurkolók támogatása nélkül - emelte ki a Nationalelfet 2006 óta irányító Löw az elsõ becslések szerint több mint 200 ezres tömeg elõtt, hozzátéve, hogy "mi mind világbajnokok vagyunk".

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz