TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

VB 2014

Vb 2014: közel 3.5 millióan néztek bele az M1 döntős adásába
2014-07-15 09:33:19

Csaknem három és fél millió magyar nézett bele legalább egy percre vasárnap este a brazíliai labdarúgó-világbajnokság Németország–Argentína döntőjét közvetítő M1 élő adásába.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfői közleménye szerint 3 millió 350 ezren pillantottak bele a fináléba, online pedig 92 ezer felhasználó követte figyelemmel a hosszabbítás után 1–0-s német sikerrel zárult mérkőzést.

A közlemény szerint a vb egy hónapja idején az M1 a legnézettebb hazai televízió volt, a torna adásmeneteire több mint 7.3 millió néző volt kíváncsi, a június 12-én kezdődött vb ideje alatt az M1-en és az M2-n sugárzott különféle műsorokba a lakosság 81 százaléka pillantott bele rövidebb-hosszabb időre.

Vasárnap este a magyar lakosság 37.2 százaléka kapcsolt az M1-re, a döntő átlagos nézettsége 1 millió 868 ezer fős volt. A finálé ideje alatt tévéző férfiak 58.9, a nők 37.4 százaléka figyelte a meccset, amelynek átlagos közönségaránya így 47.8 százalékos lett.

A meccsnapokon az M1 közönségaránya a megszokotthoz képest a duplájára emelkedett, főműsoridőben pedig a közel 20 százalékos értékkel még nagyobb mértékű növekedést produkált.

Az elődöntők közül a Németország–Brazília (7–1) találkozót nézték többen, 1 millió 380 ezren. A telesport.hu oldalon a két elődöntő közvetítéseibe mérkőzésenként csaknem 46 ezren néztek bele, az ingyenes MTVA FIFA VB mobiltelefonos alkalmazást pedig 70 ezren töltötték le az elmúlt időszakban.

Az MTVA közleménye kiemeli, hogy mivel a Nielsen által végzett műszeres közönségmérés csak az otthoni tévénézést vizsgálja, a fenti eredmények nem mutatják a vébédöntő teljes hazai közönségének nagyságát. A nyilvános vetítések által elért tényleges közönség nagysága – a műszeres közönségmérés hiányában – továbbra is csak megtippelhető. (mti)

Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz