TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

zsia

Több mint száz embert vettek õrizetbe Kínában a vb alatt illegális szerencsejáték miatt
2014-07-16 12:02:35

Illegális szerencsejáték ûzéséért 108 embert vettek õrizetbe és 18 milliárd jüant (650 milliárd forint) koboztak el a hatóságok a vasárnap véget ért brazíliai labdarúgó-világbajnokság ideje alatt Kínában - közölte a közbiztonsági minisztérium hétfõn.

A közlemény szerint számos szerencsejáték-hálózat leleplezése annak köszönhetõ, hogy a vb kezdetétõl fokozták az ellenõrzéseket.

Mivel Kínában tilos a szerencsejáték szervezése, az ottani állampolgárok a legtöbb esetben külföldi partnerrel szerzõdve és annak neve alatt bonyolították a fogadásokat, illetve határokon túli szervereken futtatták a fogadóoldalakat, és hatalmas összegeket kerestek a közvetítõi és tagsági díjak beszedésébõl. A tagsági díjak esetenként a 20 ezer jüant (720 ezer forint) is elérték.

Az egyik legnagyobb fogást egy 200 millió jüan (7,2 milliárd forint) értékû fogadást bonyolító csoport kézre kerítése jelentette, akik Fülöp-szigeteki fogadói szolgáltatásokat árultak nyolc kínai tartományban.

A közbiztonsági minisztérium január óta csaknem 7300 illegális fogadást, illetve feketekaszinót leplezett le, ezekhez kapcsolódva 23 ezer embert vettek õrizetbe - derül ki a tárca statisztikáiból.

A szigorúbb ellenõrzés a hatóság tájékoztatása szerint folytatódik, legalább az év végéig. Az internetes visszaélések elleni fellépés fokozása mellett a lakossági bejelentéseket is szorgalmazzák, és erõsítenék az együttmûködést a pénzintézetekkel.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz