TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Vlogatott hrek

Vb-2014 - Német lapok: a Nationalelf szereplése erõsíti az ország kedvezõ megítélését
2014-07-16 11:02:15

Tovább erõsíti Németország kedvezõ nemzetközi megítélését a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon aratott siker, a Nationalelf szereplése az összetartó, rokonszenves és laza német képét közvetíti a világ felé - emelték ki keddi német kommentárok.

A negyedik világbajnoki cím elnyeréséig veretlenül menetelõ válogatott sikere valamennyi német lap szerint a tíz évvel ezelõtt elindított szerkezeti reformok eredménye. Az edzõközpontok és az utánpótlás-nevelés fejlesztése a 2000-es és a 2004-es Eb-n elszenvedett kudarc után "hosszú forradalom" volt, amely 2014-ben gyõzött - emelte ki például a Süddeutsche Zeitung.

A német válogatott Jürgen Klinsmann és az õt a szövetségi kapitányi tisztségben 2006-ban váltó Joachim Löw vezetésével a 2006-os vb-n a harmadik, a 2008-as Eb-n a második, a 2010-es vb-n ismét a harmadik, a 2012-es Eb-n pedig ugyancsak a harmadik helyet szerezte meg. Sokáig úgy tûnt, hogy Joachim Löwvel nem lehet tornát nyerni, de a szakvezetõ kitartott a "modern, ötletes és elegáns játék" elképzelése mellett, amellyel végül a riói Maracana Stadionban bevégezte az évtizedes munkát - írta a Die Welt.

A vasárnapi döntõ így a "Made in Germany márkanevet népszerûsítõ kétórás reklámfilm" volt, amely csaknem kétmilliárd nézõt vonzott a képernyõk elé - tette hozzá a Die Welt a Szolidáris és szabad címû vezércikkében, miszerint a Nationalelf tagjainak járó prémium igen alacsony honorárium azért a hatalmas nemzetgazdasági haszonért cserébe, amelyet hazájuknak hajtottak.

A német labdarúgók a mérkõzések elõtt és után tanúsított magatartásukkal is kivívták a világ rokonszenvét. A Brazília ellen aratott 7-1-es gyõzelem után például az ellenfeleket vigasztalták, az pedig még a "legmakacsabb németellenes elõítéleteket is szétporlasztja", ahogyan "a melankolikus hõs" Miroslav Klose a döntõ után sírva magához ölelte gyermekeit - emelte ki a Die Welt.

A tizenhatoson túl kalandozó Manuel Neuer "neoliberális" felfogása a kapus feladatáról, Jerome Boateng "hipszteres hátvédi" munkája vagy éppen André Schürrle és Mario Götze "mesterlövészi precizitása" mind azt jelzi, hogy Joachim Löw "a csapatszellem és az individualizmus ideális keverékét" hozta létre.


A válogatott szereplése a liberálisoknak megmutatta, hogy "az egész csapatnak segít a szolidaritás a sérültekkel, az elesettekkel, gyengékkel és kimerültekkel", a szociáldemokratáknak pedig azt mutatta meg, hogy "a verseny bontakoztatja ki leginkább az egyén képességeit" - tette hozzá a konzervatív lap.

A Handelsblatt címû üzleti lap szerint a brazíliai vb révén "a Deutschland márka végérvényesen cool lett", az ország arculatában megerõsödött a laza és vidám vonás, ami versenyelõny a német gazdaságnak.

A lap keddi számában több vállalatvezetõ is értékelte a vb tanulságait, például Martin Winterkorn, a Volkswagen konszern igazgatótanácsának elnöke, aki külön elemzésben vette számba, hogy mit tanulhatnak a cégek Joachim Löw csapatától. Az Auditól a Porschén keresztül a Volkswagenig 12 márkát egyesítõ vállalatcsoport vezetõje szerint a sikerhez három fõ tényezõ járult hozzá: a csapatszellem, az összpontosítás a célra és az utánpótlás támogatása. A munkát pedig egy központi érték, a tisztelet vezérelte - fejtette ki Martin Winterkorn, kiemelve, hogy "mindenki fontos, és együtt erõsebbek vagyunk, mint külön-külön - ezt az üzenetet minden vállalkozás feljegyezhetné magának".

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz