TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Vlogatott hrek

Bízik a válogatott visszatérésben Del Piero
2009-03-30 09:35:16

Hiába nyugszik a számláján több millió euró, Alessandro Del Piero még ma is az egyik legkedvesebb emlékének azt tartja, amikor gyermekkorában barátaival cseresznyét csent.

A Juventus 35 éves labdarúgója az olasz La Repubblicának nyilatkozott.
– Hogy emlékszik vissza a kezdetekre?
Mit csinált mondjuk 7-8 évesen?
– Mindig csak a labdára tudtam gondolni – felelte a torinóiak klasszisa. – Kipróbáltam a kosárlabdát, a teniszt, de a figyelmem igazán a foci kötötte le. Még evés közben is ott volt az ölemben egy labda. A szüleim szerencsére soha nem nyaggattak, és nem is próbáltak másfelé terelni. Egy sportoló pályafutásának kezdetén nagyon sokat számít a szülõk támogatása.
– Álmodozott fényes labdarúgó-karrierrõl?
– Persze! Sokat játszottam egyedül, és odaképzeltem magamnak a játékostársakat: a Juve bajnoka voltam, aki Cabrininek, Tardellinek, Scireának passzolta a labdát, és elõl Platinivel játszott össze. Késõbb mindig volt a csapatomban egy-egy külföldi nagyágyú: egyik nap Maradona, másnap Van Basten, utána Zico, majd Gullit.
– És ki rúgta a gólt?
– Természetesen én.
– Milyen volt a gyermekkora Coneglianóban? – Egyszerû, de csodás. A szüleim mindig azt mondták, a tanulás a legfontosabb, ha az rendben megy, minden másra is fordíthatom a figyelmem. Alig vártam, hogy jó legyen az idõ, és kimehessek a szabadba, vagy cseresznyét csenhessek a szomszéd fájáról.
– Aztán 13 évesen mégis elhagyta a kisvárost a profi futballpálya érdekében.
– Egy másik világba csöppentem, Padovában minden a futball körül forgott. Mivel zárkózott fiú vagyok, nehéz volt a szobán 13 másik sráccal osztozni. Az elsõ év nagyon nehéz volt, én voltam a legkisebb korban és magasságban is. Ráadásul nem hoztam azokat az eredményeket, amelyeket elvártak tõlem, így majdnem hazaküldtek. – Hamarosan két gyermeke lesz.
Hogy érzi, nehéz szülõnek lenni?
– Nem könnyû a gyermeknevelés, ráadásul az én gyerekeim számos elõnnyel indulnak az életben. De igyekszem megtanítani nekik, hogy mindenért meg kell dolgozni. Ezt láttam én is, az apám villanyszerelõként, az anyám takarítónõként kereste a pénzt. Ha valamire nagyon vágytunk, azt azért megvették nekünk.
– Nem bánja, hogy pályafutása nagy részét (1993 óta – a szerk.) a Juventus játékosaként töltötte?
– Boldog vagyok, hogy így alakult, sosem keseregtem azon, hogy nem játszhattam a Real Madridban, vagy épp a Manchester Unitedben.
– És az olasz válogatottnak lesz még a tagja?
– Marcello Lippi világosan megmondta, egyelõre szüksége van arra, hogy más játékosokat is kipróbáljon, nekem pedig nincs más dolgom, mint hogy jól teljesítsek.
– Ha lenne olyan mérkõzés, amelyet újrajátszhatna, melyiket választaná?
– A három elveszített Bajnokok Ligája-döntõ egyikét, valamint a 2000-es Európa-bajnoki finálét.
– Megterhelõ világhírûnek lenni?
– Amikor hozzálátnék a vacsorámhoz egy étteremben, de közös fotót és aláírást kérnek, akkor nehéz. De aztán jött egy nap, amely megérttette velem, hogy nekem is megvan az én Del Pieróm. Bonóval, az ír U2 zenekar frontemberével találkozni, majd összebarátkozni olyan élmény, amelyet nem tudok szavakba önteni!

(borsonline.hu)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz