TopFoci.hu hatharom.huHírlista

Hírkereső.hu

Lapszemle.hu

Friss hírek

 

Női futball

Jakabfi Zsanett BL-t nyert a Wolfsburggal!
2013-05-24 13:14:46

Megvan a magyar labdarúgás elsõ nõi Bajnokok Ligája-gyõztese! Jakabfi Zsanett – csütörtök este, a londoni Chelsea pályáján, a Stamford Bridge-en – csapatával, a német VfL Wolfsburggal megnyerte a nõi labdarúgás legrangosabb klubtrófeáját.

A magyar válogatott játékos ezzel – noha sokáig sérülés hátráltatta – felejthetetlen és nehezen megismételhetĂľ szezont zár: a bajnokság Ăľszi idénye után a Bundesliga legjobbjává választották, majd sérülésébĂľl felépülve pályára lépett a kupadöntĂľben, sĂľt a BL-döntĂľben már a kezdĂľcsapatba tette Ralf Kellermann. A Wolfsburggal megcselekedte azt, amelyrĂľl a Bayern München szurkolói csak álmodnak egyelĂľre: bajnok, kupagyĂľztes és BL-gyĂľztes is lett 2012–2013-ban, úgy, hogy csapata két héttel ezelĂľttig soha, egyetlen komoly trófeát sem nyert. Jakabfi egyébként a gyĂľztesek egyetlen nem német játékosa.

A BL-döntĂľben nagy csatát vívott a Wolfsburg és a francia Olympique Lyon. Nem a német csapat volt a rutinosabb: a franciák sorozatban negyedszer jutottak a döntĂľbe, az elmúlt két évben meg is nyerték a sorozatot. Az elsĂľ félóra az övék volt, Camille Abily, majd Amandine Henry elĂľtt kínálkozott lehetĂľség, de a címvédĂľ nem tudott elĂľnyhöz jutni – írta a meccsrĂľl a noifoci.com.

Ha a Wolfsburg nem is számít rutinos klubnak az európai kupaporondon, rutinos játékosai azért bĂľven vannak: a korábban BL-gyĂľztes Henning, Kessler, Pohlers és Popp, no meg természetesen Martina Müller jól fogta össze a „farkasokat”, a német csapat fokozatosan ellenfele fölé kerekedett, és nem is volt elĂľzmény nélküli, amikor a 73. percben a 33 éves Müller Sarah Bouhaddi hálójába lĂľtte a Laura Georges kezezéséért megítélt büntetĂľt. Tizenhét percet kellett kihúznia a Wolfsburgnak, hogy legyĂľzze a legutóbbi négy év elsĂľ számú nĂľi klubcsapatát, amely – a 90 perc alatt elért eredményt figyelembe véve – százhúsz meccses (!) veretlenségi sorozatot bukott el Jakabfiék ellen. A „kihúzás” olyan jól sikerült, hogy a franciáknak helyzetük sem volt, a hajrá legnagyobb lehetĂľségét a VfL, a 78. percben Jakabfi helyére beállt Lena Magull jegyezte.

 A VFL Wolfsburg elsĂľ nemzetközi sikerét aratva megnyerte a nĂľi Bajnokok Ligája 2012-13-as kiírását, Jakabfi Zsanett pedig beírta magát a magyar futball – nem „csak” a nĂľi futball – történetébe. A nemzetközi kupasikerbĂľl Magyarország elsĂľ nĂľi BL-gyĂľztese remek teljesítménnyel vette ki a részét, a csapat hét BL-meccsén lépett pályára, két gólt szerzett és négy gólpasszal segítette a társakat.

VfL Wolfsburg–Olympique Lyon 1-0 (0-0)
London, 19 800 nézĂľ. Jv.: T. Albon (román)
Wolfsburg: A. Vetterlein – Wensing, Henning, Hartmann, Popp – Blässe, Keßler – Goeßling, Müller – Jakabfi (Magull, 78.) – Pohlers (Omilade-Keller, 82.)
Lyon: Bouhaddi – Franco, Georges, Renard, Bompastor – Henry, Necib, Abily (Le Sommer, 67.) – Thomis, Schelin, Rapinoe (Dickenmann, 46., Majri, 90.)
GólszerzĂľ: Müller (73. perc, 11-esbĂľl)


Ne ĂĄlmodozz hosszĂş futballkarrierről, ha az apĂĄd tĂśrzsfőnĂśk
MarchettiĂŠrt ajĂĄnlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbĂ­tott a Manchester Cityvel
Matrit kĂślcsĂśnadta a Milan GenoĂĄba
Huszti Szabolcs KĂ­nĂĄba szerződik
Allegri veszi ĂĄt a Juventust
Adil Rami a Milan jĂĄtĂŠkosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatĂĄsra
Vb-2014 - Schweinsteiger Ăşjabb trĂłfeĂĄkat akar
 
 ĂtigazolĂĄsok
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 EgyĂŠb sporthĂ­rek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop Š powered by arukereso.hu

Vennikéne műszaki webáruház